Jakub Mauricz

Dietetyk i trener żywienia. Ukończył dietetykę na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym. Jako redaktor naukowy konsultował merytorycznie publikacje: „Nowoczesny trening siłowy” Iana Kinga i Lou Schoulera, „Spalaj tłuszcz, buduj mięśnie” Toma Venuto oraz „Bądź sprawny jak lampart” i „Skazany na biurko” dr Kelly Starret.

Był zastępcą redaktora naczelnego „Muscular Development”. Współpracuje z magazynami „Body Challenge”, „BODYLife”, „Trainer”, „Men’s Health”, „Logo”, „Gala” i „Gala MEN”.

Odpowiadał za opiekę żywieniowo-suplementacyjną zawodowych sportowców, m.in. Joanny Jędrzejczyk,  Łukasza „Jurasa” Jurkowskiego, Mameda Khalidova, Aslambeka Saidova, Michała Materli, Macieja Jewtuszko, Zbigniewa Bartmana, Bartka Lipki i Krzysztofa Ignaczaka.

Jest liderem przygotowania dietetycznego i suplementacji w MMA Polska.

Zajmuje się opracowywaniem receptur produktów spożywczych i suplementów diety, m.in. dla Bakalland, Henryk Kania, Legal Cakes, LabOne i Trec Nutrition.

Prowadzi Mauricz Training Center oraz poradnię dietetyczną BeWell by Mauricz.